Nieuws uit Buurtcentrum Sterrenzicht

Sociaal

Kom gratis sterren kijken in Sonnenborgh

Kom de straatnamen van Sterrenwijk in het echt bekijken!

Museum Sonnenborgh organiseert (met dank aan Utrecht900) twee avonden waar bewoners uit Sterrenwijk gratis sterren mogen komen kijken.

Op 19 oktober of 2 november ben je van harte welkom tussen 19:30 en 22:00.

Aanmelden kan via het contactformulier. Graag aangeven hoeveel personen (kinderen/volwassenen) meekomen. Aanmelden kan ook bij Sterrenzicht zelf via Willem of Alana.

De avond is inclusief hapje en drankje. Tot dan!

Sociaal

Let op: zomer openingstijden

De komende weken hebben we aangepaste openingstijden. Maandag t/m donderdag zijn we geopend van 10:00 tot 16:00. Vrijdag bent u tussen 9:00 tot 16:00 van harte welkom.

Deze week zijn we op woensdag en donderdag gesloten i.v.m. onderhoud!

Sociaal

Gastheer/gastvrouw gezocht!

We zijn voor het buurtcentrum op zoek naar een gastheer/gastvrouw.

We zijn op zoek naar een gastheer/gastvrouw voor Buurtcentrum Sterrenzicht. Heeft u zin om zich aan te sluiten bij ons team voor een dag(deel) per week?

Vindt u het leuk om mensen welkom te heten in het buurtcentrum? Voor Buurtcentrum Sterrenzicht zijn we op zoek naar een gastvrouw/gastheer.

De gastheer/gastvrouw ontvangt de bezoekers in de ontmoetingsruimte, beheert de bar, is aanspreekpunt voor de groepen in het buurtcentrum en verstrekt informatie voor buurtbewoners die het buurtcentrum komen binnenlopen.

Voorbeeld ochtend

In de ochtend komen er vaak een aantal buurtbewoners binnen of zijn er groepen aanwezig. Deze groepen willen vaak een kopje koffie of thee: hier zorgt u voor! Na een gezellig praatje is het weer even rustig in het buurtcentrum en heeft u de tijd om even naar de voorraad te kijken. Zodra u daar mee klaar bent loopt er iemand binnen met een vraag over het buurtcentrum. Als laatste komt er nog een groep die heeft gevraagd om een aantal kannen koffie en thee. Samen met de beheerder van de locatie zet u deze klaar.

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar iemand die ten minste een paar uurtjes per week zich wilt inzetten voor het buurtcentrum.

Een onkostenvergoeding (bijv. reiskosten) is mogelijk, ook kan er samen met de beheerder en sociaal makelaar gekeken worden naar relevante cursussen zoals bijvoorbeeld een training Bedrijfshulpverlening (BHV).

De gastheer/gastvrouw werkt altijd samen met het beheerteam van DOCK.

Sociaal

Paaslunch Sterrenzicht

U bent van harte welkom op onze paaslunch bij Sterrenzicht op woensdag 13 april vanaf 11:30.

Tijdens de lunch nemen we afscheid van Sociaal Beheerder Richard.

Graag aanmelden bij de bar, via mail adzeeuw@dock.nl of via 06-59946339.

Geluk

Wandelgroep Sterrenwijk themawandeling

Iedere 1e vrijdag van de maand een speciale themawandeling

Sociaal

Buurtbuik Utrecht Oost

BuurtBuik Utrecht heeft groot nieuws! Tot nu toe was onze locatie in Overvecht de enige in Utrecht, maar… wij gaan uitbreiden! Wanneer je ons op de social media kanalen volgt, heb je al kunnen zien dat wij komend jaar drie nieuwe locaties willen openen en de eerste nieuwe locatie is nu een feit!

Nieuwe locatie in Utrecht Sterrenwijk

In januari opent Buurtbuik namelijk haar deuren in Buurtcentrum Sterrenzicht. Dit is een gezellig buurtcentrum aan het Keerkringplein in Utrecht Oost. Net als in Overvecht, gaan we hier iedere week samen met vrijwilligers koken en samen strijden tegen voedselverspilling. Vanaf 25 januari gaan we op de maandagen open. We starten we hoogstwaarschijnlijk nog met afhaal, maar hopelijk kunnen we snel gezellig met elkaar van de maaltijden smullen!

Kom jij ons team versterken?

BuurtBuik Utrecht heeft een super leuke, hechte groep vrijwilligers. Maar voor de uitbreiding zijn wij natuurlijk ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers: kom jij ons versterken? Wil jij voedsel redden en kom je ons helpen met eten ophalen, koken of serveren? Voor onze nieuwe locatie in Sterrenwijk zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op de maandagmiddag tussen 15.00-18.00 uur willen helpen met het bereiden van maaltijden, dagcoördinator willen worden, of net wat meer tijd hebben en als locatiecoördinator het gezicht van de nieuwe locatie willen worden. Kijk op Word vrijwilliger voor alle vacatures. Kun je niet op maandagen? Blijf dan wel op de hoogte, want komend jaar komen er meer vacatures; ook op andere dagen.

Contact ons

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Stuur dan een mailtje naar utrecht@buurtbuik.nl. Hopelijk tot snel!

Sociaal

Kerstpakketten actie

Beste bewoners van Sterrenwijk,

Deze kerst is anders als andere kerst. Nog meer zijn we op onszelf aangewezen en gaan we contact met onze vrienden en familie missen. Graag willen wij oudere 75+ bewoners in onze wijk een hart onder de riem steken door hen deze kerst een kerstpakketje te geven. Om de eenzaamheid bij de ouderen wat te verzachten. Om 26 leuke kerstpakketjes te maken zijn we op zoek naar kleine sponsoring in de vorm van een geldbijdrage of boodschappen zodat we zoveel mogelijk mooie pakketten kunnen maken. Doneren kan tot en met vrijdag 11 december.

Meer informatie is te halen bij Buurtcentrum Sterrenzicht

en een donatie kun je zowel daar als bij Jaap langsbrengen.

Met vriendelijke Groet,

Jaap van Rijswijk

Buurtcentrum Sterrenzicht, Keerkringplein 40

Jaap van Rijswijk, Saturnusstraat 42

Ondersteund door: DOCK Utrecht

Zoom