Geluk

Wandelgroep Sterrenwijk themawandeling

Iedere 1e vrijdag van de maand een speciale themawandeling

Sociaal

Buurtbuik Utrecht Oost

BuurtBuik Utrecht heeft groot nieuws! Tot nu toe was onze locatie in Overvecht de enige in Utrecht, maar… wij gaan uitbreiden! Wanneer je ons op de social media kanalen volgt, heb je al kunnen zien dat wij komend jaar drie nieuwe locaties willen openen en de eerste nieuwe locatie is nu een feit!

Nieuwe locatie in Utrecht Sterrenwijk

In januari opent Buurtbuik namelijk haar deuren in Buurtcentrum Sterrenzicht. Dit is een gezellig buurtcentrum aan het Keerkringplein in Utrecht Oost. Net als in Overvecht, gaan we hier iedere week samen met vrijwilligers koken en samen strijden tegen voedselverspilling. Vanaf 25 januari gaan we op de maandagen open. We starten we hoogstwaarschijnlijk nog met afhaal, maar hopelijk kunnen we snel gezellig met elkaar van de maaltijden smullen!

Kom jij ons team versterken?

BuurtBuik Utrecht heeft een super leuke, hechte groep vrijwilligers. Maar voor de uitbreiding zijn wij natuurlijk ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers: kom jij ons versterken? Wil jij voedsel redden en kom je ons helpen met eten ophalen, koken of serveren? Voor onze nieuwe locatie in Sterrenwijk zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op de maandagmiddag tussen 15.00-18.00 uur willen helpen met het bereiden van maaltijden, dagcoördinator willen worden, of net wat meer tijd hebben en als locatiecoördinator het gezicht van de nieuwe locatie willen worden. Kijk op Word vrijwilliger voor alle vacatures. Kun je niet op maandagen? Blijf dan wel op de hoogte, want komend jaar komen er meer vacatures; ook op andere dagen.

Contact ons

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Stuur dan een mailtje naar utrecht@buurtbuik.nl. Hopelijk tot snel!

Sociaal

Kerstpakketten actie

Beste bewoners van Sterrenwijk,

Deze kerst is anders als andere kerst. Nog meer zijn we op onszelf aangewezen en gaan we contact met onze vrienden en familie missen. Graag willen wij oudere 75+ bewoners in onze wijk een hart onder de riem steken door hen deze kerst een kerstpakketje te geven. Om de eenzaamheid bij de ouderen wat te verzachten. Om 26 leuke kerstpakketjes te maken zijn we op zoek naar kleine sponsoring in de vorm van een geldbijdrage of boodschappen zodat we zoveel mogelijk mooie pakketten kunnen maken. Doneren kan tot en met vrijdag 11 december.

Meer informatie is te halen bij Buurtcentrum Sterrenzicht

en een donatie kun je zowel daar als bij Jaap langsbrengen.

Met vriendelijke Groet,

Jaap van Rijswijk

Buurtcentrum Sterrenzicht, Keerkringplein 40

Jaap van Rijswijk, Saturnusstraat 42

Ondersteund door: DOCK Utrecht

Ontmoeten

Het Leerstation geeft nu ook online huiswerkbegeleiding

Wij begeleiden leerlingen bij natuurkunde, wiskunde en scheikunde. Ook nu de scholen dicht zijn! We doen dat nu online, via de telefoon en computer. Zie hier hoe dat gaat: https:youtu.be/UBUyAOQYUzY.
Zolang de scholen dicht zijn, geven we 2 lesmiddagen per week voor de prijs van 1. Bovendien geven we grote korting voor Upas-houders. Als de scholen weer open zijn, gaan we weer live door in buurthuis Sterrenzicht. Zorg dat uw kind geen achterstand oploopt en volg een gratis proefles bij ons! Zie www.hetleerstation.nl

Coronacrisis Als u hulp nodig heeft bij

DOCK Utrecht blijft in contact!
De buurtcentra zijn tijdelijk gesloten. 
Deze maatregel is genomen om het Coronavirus terug te dringen. Veiligheid staat voorop. Ook nu staan we voor je klaar.

Als u hulp wilt bij:

Boodschappen voor zorgmedewerkers en mensen met verhoogd risico:
Een buurtbewoner doet voor u de boodschappen, er is geen contact rbonse@dock.nl of 06-23346808.

Maaltijden:
Een maaltijd wordt op hygiënische wijze, voor u bereid. De maaltijd wordt bezorgd. Bel 06-83447197 of mail naar info@thuisgekookt.nl Meer informatie op: www.thuisgekookt.nl

Praatje of luisterend oor:
De ANBO heeft een speciale lijn geopend voor ouderen die zich eenzaam voelen in tijden van corona. Zij zijn te bereiken op het nummer 034-8466666. Mensen kunnen ook bellen met de Luisterlijn voor een praatje en luisterend oor nummer 0900-0767.

Nog meer informatie over hulp in de wijk vindt u op de NIZU website: www.nizu.nl/corona of u kunt bellen naar infopunt informele zorg:
030-2361745
Ontmoeten

Boodschappen doen ivm Coronavirus

Bij de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar hebben zich diverse bewoners gemeld die boodschappen willen doen voor medebewoners. Dat doen vrijwilligers van Oost voor Elkaar nu al voor kwetsbare ouderen in de wijk. Dat gaat gewoon door. Nu hebben zich nieuwe vrijwilligers zich bij ons gemeld in verband met het coronavirus. Schroom niet om ons te bellen als je hulp wilt of wilt helpen.
We zijn te bereiken via 06-20932249. Of mail naar: info@oostvoorelkaar.nl.

We horen en zien dat er ook burenhulp via Nextdoor en Whatsappgroepen wordt aangeboden. En dat familieleden en mantelzorgers nog meer doen dan gewoonlijk. Geweldig en hartverwarmend. Alle hulp en via alle kanalen is welkom.

Enkele tips voor burenhulp in jouw straat (hoe dichterbij, hoe beter):

- maak een briefje met jouw contactgegevens en welke diensten je wilt/kunt doen, eventueel op welke dagen
- diensten zijn: boodschappen doen, elke dag even bellen, beschikbaar in noodgevallen, zoals bij vervoer
- je kunt ook zelf een whatsappgroep aanmaken voor jouw straat of buurt en hier de hulpvragen (ver)delen

- deponeer het briefje in de brievenbus van mensen in jouw straat van wie je vermoedt dat ze kwetsbaar zijn

- bel desnoods aan, wellicht enkele keren (uiteraard alleen als je zeker weet dat je het coronovirus niet hebt)

- stel je zelf goed voor en zeg waar je woont (nabij wonen en een goede kennismaking scheppen vertrouwen)

- geen handen geven en een gepaste afstand bewaren (1,5 meter), met plastic zakjes werken bij overdracht
- schiet desnoods geld voor als overdracht van papieren geld risico's oplevert, dit kan bij buren in jouw straat

- zeg eventueel dat je je zelf kenbaar hebt gemaakt bij de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar (wij stellen het zeer op prijs als je je bij ons meldt)

Dit nieuwsbericht wordt de komende dagen aangepast.
Ondernemen

Het Leerstation blijft online open

De scholen zijn sinds maandag 16 maart dicht. We willen voorkomen dat leerlingen ver achter gaan lopen met hun huiswerk, en daarom blijft het Leerstation lesgeven! We geven even veel en even goede begeleiding als normaal, maar wel op een andere manier. We gaan onze leerlingen op afstand begeleiden, vanuit huis.
Leerlingen kunnen op dezelfde middag als normaal van 15u tot 18u thuis hun sommen maken. Wij bellen regelmatig op mét video, om uitgebreid te checken hoe het gaat. De leerling kan dan alles vragen. Zie hier meer info over hoe het werkt: https://youtu.be/c7znwoGDUT4.
Ontmoeten

STERRENZICHT GESLOTEN tot en met maandag 6 april 2020

Beste bezoeker, huurder en/of bewoner,

De Utrechtse buurtcentra en speeltuinen zijn helaas tijdelijk gesloten i.v.m. de ontwikkelingen en maatregelen rondom het CORONAVIRUS.
Wij volgen hiermee de maatregelen van de overheid. De calamiteitendienst (exploitatie welzijn) van de Gemeente Utrecht 06-42647622 blijft bereikbaar voor vragen.

Wilt u contact met DOCK Utrecht?
Wij zijn bereikbaar op 088-8555126 voor vragen over ons werk.

Kijk op onze website voor het laatste nieuws.

Maandag 13:00 uur.
De Rijksoverheid kondigde gisteren in de persconferentie ingrijpende landelijke maatregelen aan om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen: de sluiting van scholen en o.a. eet- en drinkgelegenheden.
Deze maatregelen gelden van 16 maart en tot en met maandag 6 april 2020.

We nemen een besluit dat we niet liever wilden nemen: we sluiten de buurtcentra en speeltuinen in Utrecht. We volgen hierin de landelijke maatregelen en zijn steeds in nauw overleg met de Gemeente Utrecht en andere betrokken partijen.
Beweging

Gratis proeflessen Argentijnse Tango

Kom alleen of samen naar een GRATIS proefles kennismaken met Argentijnse Tango in Buurtcentrum Sterrenzicht. Geen danservaring nodig. Data/tijden: woensdag 29 jan om 20:00 uur, donderdag 30 jan om 20:30 uur, zondag 2 febr om 12:00 of 15:00 uur of dinsdag 4 febr om 20:00 uur. Aanmelden of meer info: tango@annarosa.nl of 030 - 231 21 51. Lees meer: www.annarosa.nl

Annelies Gietelink, dansdocent en organisatie
Argentijnse Tango Anna Rosa
www.annarosa.nl
tango@annarosa.nl
030 - 231 21 51
Ontmoeten

ROC maakt cake vandaag

De studenten van ROC Sportcollege die elke woensdag meehelpen in het buurtcentrum maken vandaag een lekkere chocolade cake!
Zoom