Nieuws uit Buurtcentrum Sterrenzicht

Geluk

Buurtfeest op burendag groot succes!

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. 

Vandaag was weer zo’n dag waarop dat duidelijk werd. Een dag met volkse gezelligheid en activiteiten voor jong&oud. 

Dank aan alle helpende handen, samen maken we de buurt! 

Mede mogelijk gemaakt door: Puuroostutrecht en het Initiatievenfonds Utrecht / Wijkbureau Oost.

Heb je een leuk idee voor je buurt of wil je iets goeds doen voor een ander, jezelf of de buurt? Loop eens het Buurtcentrum binnen #sterrenzicht 

#sterrenwijk #burendag2023

Sociaal

HET GROATE BUURTFEEST BURENDAG 23 sept

Zingen & Swingen

met DJ Jos en Johan van Waas

artiesten Awa & Nessly & DJ Holy H

 • Schminken
 • Springkussen en spektakel
 • Spellen voor jong & oud
 • Kop van Jut, Spijkerslaan en meer!
 • Rad van Avontuur met prijzen uit Oost
 • Snacksalon Abstede op het plein
 • Ga op de foto met een tijger
 • Maak een fotostrip met je buren!

GRATIS FRIET & IJSJES VANAF 15.30 UUR

Sociaal

CLEAN UP OOST/STERRENWIJK

Op zaterdagmiddag 16 september verzamelen we om 14:00 uur bij de Rietveldstoel XL. In ruim één uur maken we de wijk schoon. Daarna drinken we een kopje koffie met wat lekkers in ons gezellige Buurtcentrum Sterrenzicht.

Zakken, prikkers, handschoenen, e.d. worden geregeld door de Buurtconciërge. Doe je mee? Laat weten of je erbij bent bij Yvette: y.vdlaan@dewilg.nl

of Buurtconciërge Sterre: sterre@puuroost-utrecht.nl

Geluk

Naailes en handwerkles ,Wil jij helpen?!

Naailes en handwerkles gaat na de zomer van start voor buurtbewoners en nieuwkomers! Er zal later bekend worden gemaakt op welke dag dit gaat plaats vinden.

Wil je een berichtje sturen als je interesse hebt om hieraan deel te nemen?

We zoeken deelnemers én mensen die het leuk vinden om hierbij te helpen (als vrijwilliger).

Lijkt dit je wat als vrijwilliger? Reageer dan via deze link: https://www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Gezocht-vrijwilliger-naailes-enof-handwerkles-STERRENWIJK/67496

Sociaal

Jou Meiden uitjes 13+

Blijf jij thuis deze zomer? Of wil je leuke uitjes doen met je vriendinnen? Meld je dan aan voor onze ladies on tour!

Zie afbeelding wat er allemaal mogelijk is! Kom je mee, gezellig!

Sociaal

Openingstijden tijdens de zomervakantie

Vanaf 10 juli t/m 18 augustus zijn op maandag t/m vrijdag de inlooptijden van 10:00 uur tot 16:00 uur. Onze barvrijwilligers trakteren deze zomer alle gasten tussen 10.00 tot 12.00 uur op een kopje koffie of thee. Kom eens gezellig kennis maken!

Sociaal

Heb jij hart voor Utrecht Oost?

Jij leeft in een van de mooiste wijken van Utrecht. Wil jij je een paar uur per week of maand inzetten om je wijk nog mooier of duurzamer te maken? Of wil jij graag iets betekenen voor een ander, in jouw eigen buurt of voor de hele wijk Oost? Laat het weten de koffie staat klaar!

 • Vind je het leuk om activiteiten/clubjes te begeleiden? Het voortouw nemen bij bijvoorbeeld een wandelclub, creatieve of sportieve activiteit. Of zelf een nieuwe activiteit opzetten?
 • Heb je een passie voor online kennis en informatie delen? Denk of doe mee met schrijven voor het web.
 • Is schrijven of fotograferen jouw grootste hobby? Word lid van ons redactie team voor het Sterrenkijker wijkkrantje, nieuwsbrief en meer.
 • Wil je met je studentenvereniging, vriendengroep of bedrijf als MBO klus iets goeds doen voor de maatschappij er is veel mogelijk!
 • Ben je een ZZP'er en woon je in de wijk Oost? We bieden je graag een werkplek op basis van wederkerigheid. Biedt je dienst, kennis of gastheer/vrouw schap aan in ruil voor een werkplek.
 • Wil je als basisschool iets betekenen voor de buurt? Een clean-up of een ontmoetingsactiviteit we staan ervoor open.
Sociaal

DOCK & De Wilg werken samen!

Team Sterrenzicht is samengesteld uit enthousiaste medewerkers van DOCK & De Wilg samen met actieve buurtbewoners/vrijwilligers.

Samen voor een mooier, gezonder en gezelliger Utrecht Oost.

Naast deze samenwerking in de wijk werken we natuurlijk met nog veel meer partners samen zoals: JOU, Buurtteam, Oost voor elkaar, Sportspeeltuin Abstede, studentenverenigingen, bewonersinitiatieven én natuurlijk de Gemeente Utrecht.

Sociaal

Wijkkrantmaker gezocht

Vind jij het leuk om een wijkkrant te maken en delen? Ben je creatief, thuis in tekst, beeld en socials? Heb je ideeën om de zichtbaarheid in de buurt te verbeteren?

We zoeken een vrijwilliger die handig is met Canva en het leuk vindt om samen met buurtbewoners een wijkkrant/nieuwsbrief te maken zodat we aan de buurt kunnen laten zien wat voor mooie dingen er allemaal gebeuren in het Buurtcentrum.

Je werkt in een nieuw fris team er is veel mogelijk in overleg!

Gezondheid

Menstruatie uitgifte punt #MUPNL

Vanaf deze week kan je bij Sterrenzicht gratis menstruatie producten ophalen.

Dit is een samenwerking met het armoedefonds.

De producten zijn tijdens de openingstijden van Sterrenzicht op te halen bij het toilet op de begane grond.

Sociaal

Gastheer/gastvrouw gezocht!

We zijn voor het buurtcentrum op zoek naar een gastheer/gastvrouw.

We zijn op zoek naar een gastheer/gastvrouw voor Buurtcentrum Sterrenzicht. Heeft u zin om zich aan te sluiten bij ons team voor een dag(deel) per week?

Vindt u het leuk om mensen welkom te heten in het buurtcentrum? Voor Buurtcentrum Sterrenzicht zijn we op zoek naar een gastvrouw/gastheer.

De gastheer/gastvrouw ontvangt de bezoekers in de ontmoetingsruimte, beheert de bar, is aanspreekpunt voor de groepen in het buurtcentrum en verstrekt informatie voor buurtbewoners die het buurtcentrum komen binnenlopen.

Voorbeeld ochtend

In de ochtend komen er vaak een aantal buurtbewoners binnen of zijn er groepen aanwezig. Deze groepen willen vaak een kopje koffie of thee: hier zorgt u voor! Na een gezellig praatje is het weer even rustig in het buurtcentrum en heeft u de tijd om even naar de voorraad te kijken. Zodra u daar mee klaar bent loopt er iemand binnen met een vraag over het buurtcentrum. Als laatste komt er nog een groep die heeft gevraagd om een aantal kannen koffie en thee. Samen met de beheerder van de locatie zet u deze klaar.

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar iemand die ten minste een paar uurtjes per week zich wilt inzetten voor het buurtcentrum.

Een onkostenvergoeding (bijv. reiskosten) is mogelijk, ook kan er samen met de beheerder en sociaal makelaar gekeken worden naar relevante cursussen zoals bijvoorbeeld een training Bedrijfshulpverlening (BHV).

De gastheer/gastvrouw werkt altijd samen met het beheerteam van DOCK.

Sociaal

Buurtbuik Utrecht Oost

BuurtBuik Utrecht heeft groot nieuws! Tot nu toe was onze locatie in Overvecht de enige in Utrecht, maar… wij gaan uitbreiden! Wanneer je ons op de social media kanalen volgt, heb je al kunnen zien dat wij komend jaar drie nieuwe locaties willen openen en de eerste nieuwe locatie is nu een feit!

Nieuwe locatie in Utrecht Sterrenwijk

In januari opent Buurtbuik namelijk haar deuren in Buurtcentrum Sterrenzicht. Dit is een gezellig buurtcentrum aan het Keerkringplein in Utrecht Oost. Net als in Overvecht, gaan we hier iedere week samen met vrijwilligers koken en samen strijden tegen voedselverspilling. Vanaf 25 januari gaan we op de maandagen open. We starten we hoogstwaarschijnlijk nog met afhaal, maar hopelijk kunnen we snel gezellig met elkaar van de maaltijden smullen!

Kom jij ons team versterken?

BuurtBuik Utrecht heeft een super leuke, hechte groep vrijwilligers. Maar voor de uitbreiding zijn wij natuurlijk ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers: kom jij ons versterken? Wil jij voedsel redden en kom je ons helpen met eten ophalen, koken of serveren? Voor onze nieuwe locatie in Sterrenwijk zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op de maandagmiddag tussen 15.00-18.00 uur willen helpen met het bereiden van maaltijden, dagcoördinator willen worden, of net wat meer tijd hebben en als locatiecoördinator het gezicht van de nieuwe locatie willen worden. Kijk op Word vrijwilliger voor alle vacatures. Kun je niet op maandagen? Blijf dan wel op de hoogte, want komend jaar komen er meer vacatures; ook op andere dagen.

Contact ons

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Stuur dan een mailtje naar utrecht@buurtbuik.nl. Hopelijk tot snel!

Zoom